Nazorg

Herstel na een miskraam

Het herstel na een miskraam is voor iedereen anders. Herstel van het lichaam gaat meestal vanzelf. Je hoofd moet echter ook herstellen van alle emoties en ervaringen van een miskraam, dat is niet altijd makkelijk.

Herdenken en meer

Herdenken en meer Ieder jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Over de hele wereld staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd of in de zwangerschap en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen. Samen eren en herinneren we deze kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Kijk op www.wereldlichtjesdag.nl voor een herdenking in jouw regio. Een…

Lees meer

Lichamelijk herstel na een miskraam

Lichamelijk herstel na een miskraam Het lichamelijke herstel na een spontane miskraam of een curettage is meestal vlot. Gedurende één tot twee weken kan er nog wat vaginaal bloedverlies zijn, dit kan in het begin helderrood zijn, later meestal wat bruinig. Tijdens dit bloedverlies is het raadzaam te wachten met vrijen, tampons te gebruiken, in bad gaan en te gaan zwemmen. De volgende menstruatie kun je na ongeveer vier tot zes weken verwachten, maar het kan ook eerder of later plaatsvinden. Het is…

Lees meer

Emotioneel herstel na een miskraam

Emotioneel herstel na een miskraam Sommige ouders kunnen met het verlies van een kindje goed verder leven, anderen hebben daar meer tijd voor nodig. Voor sommigen is een miskraam echter een zeer ingrijpende gebeurtenis waarna er tekenen zijn van een rouwproces. Het verlies van je kindje maakt het einde aan de zwangerschap, maar ook aan je (nabije) toekomstbeeld en je verwachtingen. Gevoelens na een miskraam Verlies is verdriet. Verdriet is geen stemming, maar een proces dat in gang gezet wordt in reactie op…

Lees meer
Scroll naar boven